Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Ecorunner VII Universiteitsteam Delft

Informatie over dit project

Ons team van kunststofengineers heeft in opdracht van de TU Delft de ramen vervaardigd van de futuristische Ecorunner VII, een elektrische auto die waterstof gebruikt als energiebron in plaats van een batterij. Voor het vierde jaar op rij bouwden wij het prototype, dat bestaat uit PET, polycarbonaat en een 2-componentenlak. Diverse diktes werden uitgetest. De ramen zijn gepolijst en hebben vervolgens een nano-coating nabehandeling gekregen om de krachtgevoeligheid en helderheid te verbeteren.

Op 25 mei gaat het universiteitsteam uit Delft meedoen met de Shell Eco-marathon in Londen. Het doel van deze wedstrijd is zover mogelijk rijden op 1 liter brandstof. Het enige restproduct is waterdamp en warmte. Er ontstaat géén CO², waardoor het voertuig zogenaamd ‘zero-emission’ is. De studenten van de TU Delft zetten met Ecorunner VII hoog in: 3500 kilometer. Dit is ongeveer een retourtje Barcelona! In Londen is een parcours van 16 kilometer wat afgelegd moet worden waarin de mate van zuinigheid wordt gemeten.

Protopro is trots mee te hebben gewerkt aan dit duurzame project en wenst het Ecorunnerteam Delft veel succes op 25 mei!


Wat klanten zeggen
“Bij Proto Pro kun je als designer in een open sfeer al je ontwerp-problemen ter sprake brengen, Proto Pro is flexibel en coöperatief in het bedenken van oplossingen”Jaap den Boer - lead designer bij Bugaboo International

Heb je vragen of een offerte nodig?

Wij reageren altijd snel op je offerteaanvraag. Mocht je nog niet helemaal weten hoe jouw product precies gemaakt moet worden? Geen probleem, stuur ons een omschrijvende offerte aanvraag en onze ervaren kunststof engineers denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Bekijk ook onze andere projecten

#

Einstein’s hoofd

Een kunststofontwerp voor de beursstand van Protopro.

Bekijk project
#

Camerabeschermkap voor bus

Voor een busvervoerder creëerde Protopro de behuizing van intelligente camera’s, die het aantal passagiers in de bus tellen.

Bekijk project
#

Ruiten en koplampen Stella Vie

Ook dit jaar zijn wij weer partner en sponsor van het Solarteam Eindhoven met hun nieuwe auto de Stella Vie.
In samenwerking met de TU Eindhoven hebben wij de prachtige ramen gevacuümvormd voor de gehele Stella familie.

Bekijk project
#

Bugaboo Boxer

In nauwe samenwerking met Bugaboo International hebben wij de schaaldelen van deze innovatieve koffer ontwikkeld

Bekijk project