Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Vacuümvormen en 3D printen

We creëren prototypes en 0-series met behulp van slimme technieken als vacuümvormen en 3D printen voor rapid prototyping.


Uw kunststof specialist!

Kunststof biedt veel voordelen: het materiaal is voordelig, laag in gewicht, breed toepasbaar en roest niet. Dankzij vacuümvormen of 3D printen kun je deze pluspunten ten volle benutten. Door middel van deze technieken produceren we de meest uitgebreide producten op maat voor onder andere de verlichtingsbranche, automotive-industrie en apparaten&automatenbouw.
Van ontwerp tot realisatie denken wij met je mee. Hierbij kun je rekenen op onze support & service. Naast ontzorging bieden wij je een zekere oplossing. Samen creëren wij het gewenste resultaat!

De kracht van Protopro

Voordelen van vacuümvormen

  • Lage investeringskosten (prototypes op goedkope PU-mallen)
  • Korte doorlooptijd
  • Ondersteuning gedurende het gehele proces en daarna
  • Producten in uiteenlopende maten, grootte en dikte
  • Onze machines kunnen afmetingen aan tot wel 2500x1500x1000mm
  • Materialen in veel verschillende kleuren en structuren

 

Wat is vacuümvormen?

Vacuümvormen, dieptrekken of thermovormen is het vormen van een vormdeel door een plaat kunststof te verhitten. De kunststofplaat (thermoplast), die wordt gebruikt voor het thermo- of vacuümvormen, wordt ingeklemd in het spanraam van de vacuümvormmachine. Daarna wordt de plaat verwarmd, zodat deze vormbaar wordt. Vervolgens wordt er lucht onder de plaat geblazen, waardoor deze bol komt te staan. Dan wordt vanaf de onderkant een mal tegen het materiaal aangedrukt. Gelijktijdig wordt de lucht tussen de plaat en de mal weggezogen. Zo krijgt het prototype zijn definitieve vorm. Na het afkoelen wordt de mal onder het product uitgetrokken. Hierna kan de eventuele afwerking van uw prototype beginnen: van 5-assig frezen en zagen tot verlijmen of assemblage.

Materialen voor vacuümvormen

Vacuümvormen kunnen we met PC, PS, PET of ABS, zowel in transparant materiaal als gekleurd, mat of hoogglans. Heb je materiaal nodig met speciale eigenschappen zoals een brandvertragende werking of UV-bestendig, dan kun je ook bij ons terecht. Op de pagina materialen vind je alle geschikten kunststoffen voor vacuümvormen. 

 

 

 

3D printen

Tevens kunt u bij Protopro terecht voor uw 3D geprinte modellen.
Het voordeel van een 3D geprint model is dat er niet geïnvesteerd hoeft te worden in een mal waardoor de opstartkosten nog lager worden en de doorlooptijd snel is.
Van een enkel stuks tot een kleine serie kan 3D printen een zeer geschikte oplossing zijn voor uw product!
Wilt u weten of uw model geschikt is voor printen of vacuümvormen? Neem dan snel contact met ons op!

Vragen over vacuümvormen of een offerte nodig?

Wij sturen je snel een scherpe prijs. Je kunt uiteraard ook bellen, we zijn bereikbaar op telefoonnummer: +31 (0)164 23 60 33.

Wat klanten zeggen
“Bij Proto Pro kun je als designer in een open sfeer al je ontwerp-problemen ter sprake brengen, Proto Pro is flexibel en coöperatief in het bedenken van oplossingen”Jaap den Boer - lead designer bij Bugaboo International