Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Terug naar alle nieuwsberichten

Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika is begonnen!

Lees hier het verslag van de eerste dag:

De kop is er af! Vanochtend om 7:30 startte het Nuon Solar Team voor de derde keer de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Na een jaar lang voorbereiding stond Nuna9S aan de start en verlieten zij om 7:30 Pretoria. Wat was het een onvergetelijke dag!

Coureur Pauline beet het spits af op de zesbaanssnelweg van Johannesburg en kon onze grote concurrent Tokai uit Japan binnen een uur inhalen.

Spanning later op de dag
Het tweede deel van de ochtend ging echter niet helemaal zonder slag of stoot. Onze coureur Pauline moest plots remmen voor een voertuig waardoor ze in een spin belandde. Gelukkig zijn onze coureurs hier goed op getraind en kon ze Nuna veilig tot stilstand brengen, waarna ze de draad gelijk weer oppakte op te etappe af te maken. In de tussentijd waren we onze voorsprong op Tokai helaas wel weer verloren..

Zoals jullie waarschijnlijk wel bekend, gaat het er bij de Sasol Solar Challenge om dat de auto’s zoveel mogelijk kilometers rijden tijdens de race. Deze extra kilometers zijn te behalen door het rijden van extra rondjes, ofwel loops. Vanochtend was de planning dat we vijf loops zouden rijden. Dit bleek een juiste voorspelling te zijn, waardoor we aan het eind van de dag met meer dan 600 km eindigden. Coureur Pauline heeft in de middag weer gereden, waardoor we Tokai wisten bij te halen, het blijft dus erg spannend morgen!

Storm in de avond
In de avond toen we net alle tentjes hadden opgezet, passeerde een storm ons tentenkamp. Windstoten tot 111 km/h hebben alle onze tenten met spullen weggewaaid. Gelukkig was iedereen ongedeerd en zijn bijna al onze spullen teruggevonden. Ook onze zonneauto konden we op tijd binnen zetten.
Het weer is inmiddels opgeklaard en we zijn ondergebracht in huisjes waar we heerlijk kunnen slapen, want morgen om 7.30 kunnen we gewoon weer van start: Dag 2 – Etappe Kroonstad – Winburg – Bloemfontijn.

Voor up-to-date informatie kijk hier op de website van het solar team

Wij hebben de canopy gemaakt voor dit prachtige voertuig, bent u benieuwd wat onze mogelijkheden voor uw project zijn?
Neem dan snel contact met ons op!